NOVINKY‎ > ‎

Tlačová správa: Dalajlamu potešil komiks zo Slovenska

Bratislava, 3. 6. – Poslanec NR SR za stranu SaS Martin Poliačik sa stretol s Jeho Svätosťou 14. dalajlamom, duchovným a politickým vodcom Čínou okupovaného Tibetu. Stalo sa tak počas návštevy Jeho Svätosti vo Frankfurte. Od Slovákov mu odovzdal odkazy, modlitby, ale aj komiks zo Slovenska 14. dalajlama – Príbeh človeka, príbeh národa. Zároveň ho pozval na Slovensko.

Dalajlama neskrýval nadšenie a pobavenie z komiksu v slovenčine od japonského autora Tetsu Saiwai. Komiks je kreslený v štýle japonského manga. Tento rok ho vydala Tibetská asociácia, ktorá pomáha tibetským azylantom na Slovensku. Komiks je možné zakúpiť si na webovej stránke Tibetskej asociácie www.tibetania.sk za cenu 9,99 €. Výťažok z predaja bude použitý na aktivity Tibetskej asociácie smerujúce k podpore tibetských azylantov na Slovensku a k šíreniu tibetskej kultúry.

Slováci mohli od 10. 3. – 10. 5. 2014 zasielať odkazy Jeho Svätosti 14. dalajlamovi prostredníctvom webovej stránky Tibetskej asociácie (http://www.vlajkapretibet.sk/poslite-prianie-venovane-tibetanom-ktore-bude-odovzdane-j-s-dalajlamovi). Tie mu boli spolu s komiksom a modlitbami odovzdané do rúk. Poslanec NR SR Martin Poliačik ho pri tejto príležitosti pozval na návštevu Slovenska. Martin Poliačik je členom Klubu priateľov Tibetu NR SR.

Video s Martinom Poliačikom a dalajlamom počas odovzdania komiksu

O Tibetskej asociácii
Tibetská asociácia (TIA) je mimovládna organizácia založená so zámerom podporovať Tibeťanov a šíriť kultúrne bohatstvo Tibetu. V širšom zmysle prispieva k myšlienkam kultúrnej diverzity, tolerancie a podpory integrácie migrantov na Slovensku.

TIA vznikla v januári 2012. Impulzom pre založenie združenia bolo udelenie politického azylu prvému Tibeťanovi na Slovensku a potreba šírenia myšlienok tolerancie, rešpektu voči inakosti, kultúrnej diverzite a migrantom v prostredí Slovenska.

Kontakt pre médiá
Matej Medvecký